Distractie cu ardei iuti. Foarte iuti


Anul trecut prin aprilie-mai, dupa ce am citit ca s-a doborot recordul mondial pentru cel mai iute ardei si dupa ce am vazut cateva filmulete cu diversi tembeli care n-aveau ce face decat sa manance ardeii respectivi, am zis ca n-ar strica sa cresc si eu cativa sa vad care-i ideea cu ei. La vremea respectiva n-am gasit noul detinator de record – Trinidad Scorpion Butch T (1.4mil SU) – asa ca m-am multumit cu ardeiul care ocupa loculul doi: Bhut Jolokia (Ghost Chilli – ~1 mil SU). Din varii motive i-am plantat spre sfarsitul verii dar desi n-a mai avut el soare si caldura cum trebuie a fost o planta ambitioasa si tot a facut cativa ardei. Pe asta din poza o sa-l incerc weekendul asta (mi-am facut deja provizii de lapte si alte chestii utile in caz de arsuri). Intre timp mi-am comandat si Trinidad Scorpion si inca vreo 8 soiuri (4 cu frunze negre si 4 cu fructe dubioase) pe care cred ca le plantez prin februarie ca sa fie treaba treaba.

In alta ordinei de idei daca vreti sa va luati seminte va recomand sa le luati ori de la baietii astia Refining Fire Chiles (US) ori de la The Hippy Seed Co. (AU). Nu de alta dar le trimit frumos prin posta (in general mai multe seminte decat zic ei ca sunt intr-un plic) si pretul de livrare/plic e undeva la 2-3$. Pentru lenesi SU vine de la Scoville units

 

bhutt jolokia Distractie cu ardei iuti. Foarte iuti

 


Tags: ,

Daca vrei sa vezi ce-i mai trece prin cap suricatei in continuarea, aboneaza-te la RSS.

Information and Links

Other Posts

Write a Comment

Take a moment to comment and tell us what you think. Some basic HTML is allowed for formatting.

Reader Comments

Salut.
Mult respect pentru pasiunea pentru ardeii iuti. Imi plac si mie la nebunie, desi nevasta-mea nu e prea incantata… ii este frica sa nu patesc ceva de la ei.
Vreau sa iau legatura cu tine.
Si ca sa fiu direct vreau sa-ti spun ca vreau si eu niste seminte de la tine.
Ma poti ajuta?